Painotuote pysyy digitaalisen markkinoinnin valtameressä pinnalla, kun toteutat sen mieleenjäävästi. Painokoneen pysähtyessä moni painotuote jatkaa vielä jälkikäsittelyyn: esimerkiksi kohokuviot, kiiltävä pinta tai joukosta erottuva muoto tekevät ratkaisevan eron tuotteen antamaan vaikutelmaan.

Onnistunut painotuote tukee yrityksen brändiä, viestii arvoja, sekä lunastaa tavoitteensa olemalla esimerkiksi elämyksellinen, luotettava, kiinnostava ja informatiivinen. Teet taatusti vaikutuksen tuotteella, jossa on jokin käsin kosketeltava juju. Tässä muutama esimerkki, joilla voit luoda painotuotteelle viimeistellyn loppusilauksen!

1. Paperin paksuus ja laatu
Paperivalinnalla vahvistat painotuotteen sisällön vakuuttavuutta luontevalla tavalla. Mieti huolella, millainen rooli, kohderyhmä ja tavoite painotuotteellasi on: haluatko viestiä vastuullisuutta ja ekologisuutta, vai antaa ylellisen vaikutelman? Onko tarkoitus säväyttää tai erottua sopivasti massasta? Me autamme mielellämme paperin valinnassa, joten kysy rohkeasti neuvoja!

2. Tee vaikutus muodolla
Massasta erottuva muotoilu huomataan taatusti! Painotuote voidaan leikata stanssia käyttämällä haluttuun muotoon, tai siihen voidaan tehdä halutun mallinen aukko. Stanssaus sopii loistavasti esimerkiksi käyntikorteille, kutsu- ja postikorteille sekä pienikokoisille esitteille ja flyereille.

3. Kiiltoa tai mattaa pintaan
Haluaisitko, että painotuotteesi erottuu kiiltävällä pinnalla vai olisiko himmeä mattapinta enemmän mieleesi? Lakkaus antaa viimeistellyn vaikutelman ja tekee painotuotteesta myös kestävämmän. Tämä käsittely sopii paksummille paperilaaduille ja onkin omiaan vaikkapa esitteen kannessa tai tehostamassa korttipostitusta. Lakkaus voidaan tehdä koko painopintaan tai kohdelakkauksena haluttuun kohtaan.

4. Sano se kohokirjaimin tai kaiverruksin

Kohokuviointi antaa viimeistellyn ja huolitellun vaikutelman. Se toteutetaan preeglaamalla eli korkopuristamalla painotuotteeseen kohokuvio. Usein preeglauksella tuodaan esille yrityksen logo, tuotteeseen painettu leima tai yrityksen nimi. Preeglaus toimii hyvin tuotepakkauksissa, käyntikorteissa sekä erilaisissa postikorteissa. Tämäkin tekniikka vaatii paksumman paperivalinnan.

5. Näyttävyyttä folioinnilla
Vaatiiko markkinointisi huomioarvoa ja arvokkuutta, jopa palasen luksusta? Silloin oiva valinta on lisätä hohtoa pintaan! Foliointi sopii hyvin pienten yksityiskohtien, kuten logon tai henkilön nimen esille tuomiseen vaikkapa käynti- tai kutsukortissa. T-Printin valikoimassa on runsaasti värivaihtoehtoja alkaen suosituimmista eli kullan ja hopean hohdosta aina perusväreihin.

Muistathan, että graafisen suunnittelun palvelumme ovat käytettävissäsi kaikissa tuotannon vaiheissa. Ole yhteydessä jo tänään, niin suunnitellaan yhdessä juuri sinun liiketoimintaansi parhaiten tukeva painotuote!