1 – Digitaalisuus tukee printtiä

Printti täydentää tehokkaasti monikanavaista markkinointia. Siinä missä digitaalinen markkinointi toimii laajojen yleisöjen tavoittamiseen ja analytiikan keräämiseen, printillä voidaan tehostaa markkinoinnin tuloksia. Printtimarkkinointi toimii erityisen hyvin, kun siinä hyödynnetään digitaalisen markkinoinnin kautta luotuja kohderyhmiä.

Digitalisaatio tekee myös printtien tilaamisesta helpompaa, kun asiakasta voidaan palvella verkossa ja henkilökohtaiset tarpeet huomioon ottaen. T-Print tarjoaa yritykselle mahdollisuuden tilata painotöitä suoraan tilausjärjestelmästä, joka räätälöidään aina tilaajan tarpeiden mukaan. Järjestelmästä voi myös seurata saldoja ja tarkastella tilaushistoriaa.

2 – Painotuote huomataan

Digi-sisältö on valtavirtaa, ja siksi printti pysäyttää. Painetun sisällön, kuten katalogin, flaijerin tai lehden lukemiseen käytetään enemmän aikaa, kuin nettiselailun aikana kohdattuun mainokseen. Printti voittaa digin myös saavutettavuudella: australialais- ja brittitutkimukset osoittavat, että yli 90 prosenttia kotiin lähetystä postista avataan, mikä on huomattavasti enemmän kuin monella sähköisellä uutiskirjeellä.

Printissä on kuitenkin kiinnitettävä huomiota ennen kaikkea laatuun. Kun painotuote on informatiivinen ja helppolukuinen, asiakas säilyttää sen todennäköisemmin vastaisuuden varalle. Tämän vuoksi T-Printin graafisen suunnittelun palvelut ovat käytettävissäsi kaikissa tuotannon vaiheissa. Toteutamme kaikki suunnittelu- ja viimeistelytyöt aina toiveidesi pohjalta.

3 – Printin tosiystävä ei vieläkään vilkaise digiin

Osa asiakaskunnastasi on ja pysyy printille uskollisena. Pitämällä printin osana markkinoinnin kokonaisuutta varmistat, että tavoitat heidät jatkossakin. Aloita löytämällä tämä printtiuskollisten porukka, ja kohdenna sen jälkeen printtisi heille mahdollisimman tehokkaasti.

Uskollisuus perinteiseen printtiin näkyy vahvasti esimerkiksi aikakauslehtimaailmassa: Kansallinen mediatutkimus 2018 kertoo, että keväällä 2018 53 % lukijoista luki aikakauslehtensä pelkästään painettuna. Luku on täsmälleen sama kuin vuonna 2011, eli digitaalinen sisältö ei ole jyrännyt sielläkään.

4 – Printistä on tullut kustannustehokkaampaa

Asiakaskohtaista dataa hyödyntämällä ja pitkäjänteisesti keräämällä saat otettua printistä parhaan hyödyn irti! Asiakasta ilahduttaa vastaanottaa sisältö, joka osuu kohdilleen: paksun tarjouslehden sijaan voitkin lähettää asiakkaalle tiiviimmän, hänelle kiinnostavia tuotteita tai palveluita sisältävän lehtisen, joka saattaa viihtyä lehteiltävänä pidempäänkin! Toki printtiä voi kohdistaa myös esimerkiksi maantieteellisen sijainnin tai iän perusteella, ja näin toimittaa puhutteleva sisältö asiakkaalle melko kustannustehokkaasti.

Personoimalla saat viestisi perille vielä tehokkaammin. T-Printissäkin käytössä oleva digitaalinen painotekniikka mahdollistaa yksilöllisesti personoidun painotuotteen moniin käyttötarkoituksiin. Me toteutamme käden käänteessä digitaaliset painotuotteet kohdennettuun markkinointiin.

5 – Printti on ympäristöystävällisempää kuin koskaan ennen

T-Print käyttää tuotannossaan ympäristösertifikaatin saaneita papereita ja tarveaineita. Erittelemme leikkausjätteistä kartonkeja ja papereita, jotka saavat uuden elämän askartelumateriaaleina päiväkodeissa, kouluissa ja kerhoissa.
Tuotanto- ja toimitiloissamme käytämme ainoastaan vesi- ja tuulivoimalla tuotettua vihreää sähköä.

Ympäristötyön tueksi olemme ottaneet käyttöön Ekokompassi-ympäristöjärjestelmän, jota hallinnoi Helsingin seudun ympäristöpalvelut. Näin pystymme vaikuttamaan ympäristömme tilaan positiivisesti sekä takaamaan asiakkaillemme kestäviä ja mahdollisimman ympäristöystävällisiä palveluja.