T-Printin sivuntaitosta vastaavat Terttu Kiuru ja Helena Hajanti kokosivat avuksesi vinkit painotuotteiden suunnittelun tueksi.

1. Valitse fontit huolella. Fonttien valinta on tärkeää, koska se on osa painotuotteen ulkoasua. Jos yritykselläsi on käytössään graafiset ohjeet, noudata aina siellä mainittuja fonttiohjeita. Yleensä painotuotteen otsikkoon ja leipätekstiin valitaan omat fonttinsa. Kolmantena voi olla erilaisissa iskuissa, kuten sitaattinostoissa käytetty kolmas fontti. Mieti aina, millaiselle pohjalle teksti tulee: kovin ohut fontti ei esimerkiksi välttämättä näy värillisellä pohjalla tai kuvan päällä.

2. Älä ahda painotuotetta liian täyteen. Täynnä tekstiä ja muuta sisältöä oleva painotuote vaikuttaa helposti sillisalaatilta. Ilmava ja raikas esite sen sijaan kutsuu lukemaan. Opi siis karsimaan ja tunnistamaan tärkein: lyhennä pitkiä tekstejä ja tiivistä olennainen. Voit ohjata lukemaan lisää verkkosivuilta. QR-koodi toimii esimerkiksi käyntikorteissa ja tapahtumakutsuissa. Esitteestä voi ohjata QR-koodilla vaikkapa suoraan tuotteen esittelyvideoon.

3. Vältä kiireestä johtuvat virheet. Kun on kiire, tai toimeksianto tulee viime tipassa, painotuotteeseen eksyy helposti virhe jos toinenkin. Jos mahdollista, luetuta materiaali ainakin yhdellä kollegalla ennen painoon menoa – tuoreet silmät nimittäin havaitsevat virheet helpommin. Pyydä oikolukijaa tarkistamaan myös visuaaliset elementit. Jos aikaa on riittävästi, pyydä painovedos viime hetken tarkistusta varten. Vedoksesta näet esimerkiksi, näyttävätkö värit yhtä hyvältä kuin tietokoneen ruudulla, ja erottuuko teksti hyvin.

4. Muista visuaalisen ilmeen punainen lanka. Vaikka jokainen painotuote on uniikki kokonaisuuteensa, muista noudattaa yrityksen visuaalista ilmettä ja graafisia ohjeita. Kun painotuotteet ovat samassa linjassa, se luo tunnettuutta ja luotettavuutta. Yhteensopivat materiaalit on myös mukavampi laittaa esille asiakkaille jaettavaksi.

5. Viimeistele aineisto ennen painoon lähettämistä. Tarkista, että kuvat ovat painokelpoisia ja resoluutio riittävä (300 dpi). Avoimen taittotiedoston lähettäessäsi muista liittää mukaan siihen liittyvät kuvat. Mikäli tallennat tiedoston PDF-muotoon, tee se käyttäen Acrobat-ohjelman Laadukas tuloste -asetusta. Väriprofiileja ei välttämättä tarvitse osata määritellä: T-Print on tehnyt asiakasta helpottavia automaattisia värimuunnoksia. Meiltä voit myös aina kysyä neuvoja etukäteen!

Muistathan, ettei sinun tarvitse olla rautainen graafisen alan ammattilainen toteuttaaksesi painotöitä: T-Print tarjoaa aina apua graafiseen suunnitteluun. Ota yhteyttä niin toteutetaan yhdessä painotuote, joka huomataan!